Home / USK Vijesti / KFW donio niz problema Bišćanima: Loše izvedeni radovi prouzrokovali brojne štete na području Bihaća

KFW donio niz problema Bišćanima: Loše izvedeni radovi prouzrokovali brojne štete na području Bihaća

Kada pogledamo sve što su građani Bihaća proživjeli zbog KFW projekta, postavlja se pitanje koliko nam je ovaj projekat donio dobra, a koliko problema u ovim teškim vremenima.

Od kako je počeo KFW projekat, počeli su i problemi na putnoj komunikaciju u gradu Bihaću.

Koliko god je to zamišljeno kao dobra stvar i koliko god ona bila potrebna našim građanima, političari su se potrudili da nam je zgade do te mjere da se zgražamo na sami spomen KFW projekta.

Projekt je kasnio, radnici firme Euroasfalt su poneke kanale kopali i po 10 puta, ugovori za saniranje oštećenog kolovoza ispod kojeg su išle kanalizacione cijevi KFW projekta su kasno potpisani, odjednom se raskopao cijeli grad, a građani su to sve teško proživljavali.

Nekim građanima je prvo nanešena velika šteta na ličnim i službenim automobilima zbog loših cesta i udarnih rupa kojih je bilo na svakom koraku, a neki još uvijek nisu dočekali sanaciju asfalta.

Grad Bihać je od turističke atrakcije postao raskopano selo iz kojeg su oni, malo imućniji, bježali glavom bez obzira i čekali završetak radova kako bi se ponovo vratili u svog grad, dok su ostali građani i poneki turisti psovali vlast i izvođače radova na svakom ćošku.

U svakom slučaju, Bišćanima ne treba spominjati KFW projekat, ako želite da ostanete sa njima u dobrim odnosima.

Sve to nekako dođe i jedva prođe, ali problem građana Bihaća ovih dana je još veći i to, vjerovali ili ne, zahvaljujući KFW projektu.

Naime, ovih dana, Bihać i okolina imaju problem sa poplavama. Svake godine, isti problemi, osim 2016. godine kada je bivši gradonačelnik očistio sve kanale i pripremio grad za odbranu od mogućih poplava.

Gotovo svakodnevno na redakciju KRAJINA.BA portala stižu pritužbe da im se vraćaju fekalije i kanalizaciona voda u kuće i dvorišta i to baš kroz novopostavljene cijevi KFW-a, dok to prije nije bio slučaj. Zato se građani s pravom pitaju, koliko nam je KFW projekat donio dobra i da li su radovi završeni onako kako su zamišljeni?

Ovom prilikom ćemo vam pokazati video koji smo dobili od našeg sugrađanina koji živi u ulici Dr. Irfana Ljubijankića u Bihaću:

Ko će odgovarati za štetu koja je pričinjena građanima Bihaća?

Možda Nadzorni organ, firma koja je izvodila radove ili firma koja je radila na projektu koji očito nije zaživio u našem gradu?

Hoće li KFW projekat ikad zaživjeti u Bihaću u punom kapacitetu i hoće li nadležni pomoći građanima Bihaća da saniraju štete nakon poplava prouzrokovanim lošim kanalizacionim sistemima?

krajina.ba/radio krajina