Home / Sport / Kako je čovjek od 100 miliona opisao Džeku?
roma

Kako je čovjek od 100 miliona opisao Džeku?

Nema dileme da je Edin Džeko već godinama jedan od najboljih napadača današnjice te defanzivcima protiv kapitena bh. reprezentacije nikad nije lako igrati.

Džeko već godinama na muku stavlja defanzivce u Italiji, izuzetak nije ni ova sezona iako popularni Dijamant nema učinak kao ranije.

Roma je sinoć odigrala 1:1 sa Interom, a Džeko je na terenu Giuseppe Meazze vodio veliku borbu s Milanom Skriniarom i Stephanom De Vrijom.

U mixed zoni milanskog stadiona svoju utakmicu protiv Džeke komentarisao je Škriniar kojeg Nerazzurri procjenjuju na 100 miliona eura.

“Uradili smo dobar posao. Džeko je prejak igrač, posebno fizički, ali smo ga kontrolisali. Uvijek se može bolje, ali smo bili dobri”, rekao je slovački štoper.

Inače, Skriniar i Džeko bi od sljedeće sezone mogli biti saigrači jer se posljednjih dana učestalo špekuliše o dolasku Sarajlije u Inter.

Škriniar potpisuje novi ugovor s Interom?

Prema navodima italijanskih medija, Škriniar će ubrzo potpisati novi ugovor, po kojem će imati platu od tri i pol miliona eura.

Njegov trenutni ugovor ističe 2022. godine, ali čelnici Intera na ovaj potez su se odlučili kako bi bili sigurni da on neće otići iz kluba.

On je 2017. godine postao član Intera u koji je došao iz Sampdorije, a cijena mu je igrama za ovaj klub drastično porasla.

sportsport.ba/RK


OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija