Home / Vijesti / Govedarica: Ovakvim kaznama nastoji se udariti trajni pečat odgovornosti Srba za građanski rat u BiH
govedarica

Govedarica: Ovakvim kaznama nastoji se udariti trajni pečat odgovornosti Srba za građanski rat u BiH

Njegov formalni cilj je da procesuira odgovorne za teške ratne zločine, a suštinski cilj Tribunala je nastavak satanizacije srpskog naroda, kazao je

Današnja presuda Radovanu Karadžiću je politička, neutemeljena i skandalozno nepravedna, smatra predsjednik SDS Vukota Govedarica.Kaže da njegov i stav SDS o Tribunalu ostaje nepromijenjen – to je prvenstveno politička institucija.

-Njegov formalni cilj je da procesuira odgovorne za teške ratne zločine, a suštinski cilj Tribunala je nastavak satanizacije srpskog naroda. Ovakvim kaznama nastoji se udariti trajni pečat odgovornosti Srba za građanski rat u BiH. Očigledno je da postoji tendencija da ova presuda Karadžiću bude čak i politički zloupotrebljena kao presuda srpskom narodu i Republici Srpskoj. Ali, ona definitivno neće umanjiti ni ustavnu, ni političku poziciju Srpske koja je zapisana Dejtonskim mirovnim sporazumom. Ona neće umanjiti ni tragediju koja je bila prisutna na ovim prostorima, niti će umanjti bol za svim nevinim žrtvama kojih je bilo na sve tri strane – rekao je Govedarica za Srpskainfo.


OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija