Home / Vijesti / Goran Kovačević: “BiH je okupirana zemlja”
Goran Kovačević

Goran Kovačević: “BiH je okupirana zemlja”

Bosna i Hercegovina je nešto što postoji na papiru. Suštinski, imamo okupiranu zemlju, rekao je to profesor na sarajevskom Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije dr. Goran Kovačević, tokom gostovanja u Newsroomu N1 televizije.

„Imamo dvije politike, profilirane kroz gospodina Milorad Dodika i gospodina Dragana Čovića. Oni su namjesnici okupacijske politike koja dolazi iz Beograda i Zagreba“, smatra Kovačević.

On je kao prilog svojim tvrdnjama naveo to da se u bh. entitetu Republika Srpska izučava historija susjedne Srbije dok se BiH spominje kao neka teritorija. Rekao je da se na većinskom bošnjačkom prostoru ući otomanska historija, dok se u većinski hrvatskim kantonima ući historija susjedne Hrvatske.

„Takva politika se profilira kroz obrazovni sistem Bosne i Hercegovine već 25 godina“, rekao je Kovačević, dodajući da je, između ostalog, i iz tog razloga važno da Bosna i Hercegovina uđe u NATO, jer bi se, smatra, zaustavilo dalje širenje utjecaja susjednih zemalja na Bosnu i Hercegovinu.


OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija