Home / USK Vijesti / General Dudaković: Cazinska 503. brigada mi je bila siguran oslonac na koji sam uvijek s povjerenjem računao

General Dudaković: Cazinska 503. brigada mi je bila siguran oslonac na koji sam uvijek s povjerenjem računao

Povodom obilježavanja godišnjice 503. cazinske brigade, javnosti se obratio i legendarni general Atif Dudaković:

Poštovani saborci,

želim vam da vam na ovaj način odam priznanje, zahvalim i podijelim sjećanje na formiranje brigade 503. Slavne brdske brigade Petog korpusa, vaš ratni put i sve ono kroz što smo prolazili u odbrani države Bosne i Hercegovine.

Kao komandant Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, u izvođenju i planiranju borbenih dejstava, 503. Slavna brdska brigada, na čelu s komandantom Muhamedom Delalićem, bila mi je siguran oslonac na koji sam uvijek s povjerenjem računao.

Iskušenja kroz koja ste prolazili, lične, porodične i zajedničke dileme i situacije, posebno u periodu 93-94. godina, mogu izdržati samo visoko svjesni, hrabri i ljudi spremni na žrtve radi ideala svoje borbe. Očuvali ste, prije svega, duh i ponos slobodarske tradicije, borbene karakteristike Krajišnika kao i slobodarsku tradiciju Cazina po čemu je Krajina prepoznatljiva.

Zbog očuvanja našeg identiteta, onog što ste ostvarili u borbenim dejstvima postali ste Slavna 503. brigada koja je naglašeno njegovala duh rada, discipline i subordinacije.

Ja vam se zahvaljujem i želim da buduće generacije Cazinjana njeguju i poštuju te ljudske kvalitete jer bez njih ni danas ni sutra nema ni narod ni države. Hvala vam.

usn.ba/radio krajina