Home / USK Vijesti / GARAVICE KOD BIHAĆA: Bužimljanin poželio “bujrum” Miloradu Dodiku pismom na spomeniku sa dvije zastave BiH
garavice

GARAVICE KOD BIHAĆA: Bužimljanin poželio “bujrum” Miloradu Dodiku pismom na spomeniku sa dvije zastave BiH

Milorad Dodik je i prošle godine, a to isto je najavio i za ovu, svojom posjetom i političkim govorom na PARTIZANSKOM SPOMEN-OBILJEŽJU zloupotrijebio ovlasti koje ima i ispolitizirao i izreligiozirao ovaj vrlo značajni spomenik iz Drugog svjetskog rata. Bihać i Kanton mu je to dozvolio, ali jedan čovjek i patriota iz Bužima se odlučno usprotivio, pismom i zastavama koje je postavio na spomen-obilježju na Garavicama.

Prenosimo sadržaj njegovog pisma bez izmjena:

“Poštovani,

obzirom da ste sami kroz govor prošle godine rekli da je skup na Garavicama DRŽAVNA MANIFESTACIJA, ni mi ne bježimo od toga, jer ono što je u Bosni ostaje u Bosni i Hercegovini.

Mi poštujemo druge ali isto tako tražimo da drugi poštuju nas.

Prošle godine ste došli na DRŽAVNU manifestaciju, a donijeli ste i postavili zastave Republike Srpske što nije u redu i što vrijeđa ljudsko dostojanstvo običnog insana.

Da bi ove godine DRŽAVNA manifestacija prošla u najboljem redu i sa najboljim oznakama mi VAM postavljamo dvije zastave DRŽAVE Bosne i Hercegovine da možete u miru i dostojanstveno obilježiti stradanje srpskog naroda na ovim prostorima.

Naravno, treba se boriti da se u budućnosti ne dese ovakvi ili slični postupci, treba se boriti da se ovakvi događaji ne zaboravljaju ali se isto tako moramo znati cijeniti i poštovati.

Morate znati da, kada dolazite u Bihać i Krajinu, morate pitati ima li BUJRUMA, jer uz dobrodošlicu i BUJRUM možemo se svi osjećati sigurno u ovoj zemlji.

Poštujmo i uvažavajmo jedni druge i zajedno krenimo u izgradnju ove DRŽAVE.

Neka nam cilj bude najniža penzija od 800 KM, da mladima ponudimo tračak nade da ostanu u svojoj zemlji i da je izgrađuju“- stoji u pismu bivšeg branitelja iz Bužima.