Home / Top 5 / FOTO 5 najčešćih modnih pogrešaka i kako ih popraviti
mod

FOTO 5 najčešćih modnih pogrešaka i kako ih popraviti

TKO kaže da nikada nije počinio modnu pogrešku, laže.
Svi smo u prošlosti imali neke modne promašaje iz kojih smo učili i koje bismo najradije zaboravili, no to ne znači da nećete i u budućnosti požaliti zbog nekih modnih pogrešaka koje radite sada. U nastavku navodimo pet najčešćih i donosimo vam prijedloge kako da ih popravite te zauvijek izbjegnete:
Predugačke hlače
Nadamo se da nije ni potrebno spominjati prekratke hlače kao modnu pogrešku, no nije dobro ni kada su vam nogavice predugačke. Iako će mnogi reći kako takve stvari nitko ne primjećuje, ovaj detalj sigurno neće promaknuti istreniranom modnom oku i pokvarit će vaš stajling. Stoga, ako u trgovinama ne možete pronaći hlače čija vam dužina nogavica savršeno odgovara, odnesite ih krojaču koji će na brzinu srediti problem. Vaš stil na tome će vam biti zahvalan.

Krive cipele uz suknju/haljinu
Zapamtite ovo jednom i zauvijek: što je suknja kraća, to potpetica na vašim cipelama treba biti niža i obratno. Dakle, vrtoglavo visoke štikle dolaze u obzir samo kada nosite suknje i haljine ispod koljena ili duže, dok u kombinaciji s minicom riskirate jeftin izgled.

Previše modnih dodataka
Istina je da će raskošna ogrlica, “statement” jaknica ili neka otkačena šarena torbica u trenu oživjeti i najobičniju kombinaciju, no ne ako sve to nosite odjednom. Iako će vas i to istaknuti u masi, pretjerivanje s modnim dodacima imat će kontraefekt i nećete izgledati stajliš, nego smiješno. U ovom slučaju, manje je više.

Skrivanje iza široke odjeće
Kada su nezadovoljne svojim tijelom, žene često rade istu pogrešku i svoje “nedostatke” skrivaju ispod široke odjeće. No to ima sasvim suprotan učinak i dodatno vas proširuje te su predimenzionirani komadi puno bolji izbor za žene koje bi htjele izgledati punije. Umjesto toga, birajte odjeću koja laska vašoj silueti, a ono s čim nikada ne možete pogriješiti su komadi koji ističu struk.

Krivi grudnjak
Vaš seksi čipkasti grudnjak neće izgledati seksi ako ga odjenete ispod obične pamučne majice, baš kao što ni takozvani T-shirt grudnjaci nisu dobar izbor uz satensku slip haljinu. Zato je najbolje opskrbiti se različitim modelima grudnjaka koje treba imati svaka žena.