Home / Sport / Edin Džeko je prošlost u Rimu: Argentinska gol-mašina je pred potpisom!
edin džeko

Edin Džeko je prošlost u Rimu: Argentinska gol-mašina je pred potpisom!

Edin Džeko vjerovatno napušta Romu u ljetnom prelaznom roku.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine dobio je veliki broj ponuda. Najviše se spominju West Ham i Inter kao potencijalne nove destinacije, a da bi mogao otići govori i činjenica da je Roma blizu angažovanja novog napadača.

To je fudbaler Boce Juniors i reprezentativac Argentine Dario Benedetto. Rukovodstvo rimskog tima već je počelo pregovore sa njegovim agentima i navodno je dogovorena cijena od 20 miliona eura.

Benedetto će tako vjerovatno u Rimu zamijeniti bh. dijamanta. To će mu biti prvo evropsko i skustvo, a ranije je igrao pored argentinskih klubova i u Meksiku.

Član Boce je već tri godine, a ranije je nastupao za Americu i Tijuanu, te Arsenal, Gimnaciju i Defensu. Radi se o sjajnom strijelcu, ali treba sačekati i vidjeti kako će se adaptirati na evropski fudbal.

Zbog mogućeg dovođenja Džeke navijači kluba gazdu porede s Del Boyom iz kultne serije Mućke

Posljednjih dana učestalo se piše o prelasku Edina Džeke u West Ham, međutim ako je vjerovati pisanju specijalizovanog portala za vijesti iz londonskog kluba Hammers.news to neće biti slučaj.

Navodno je gazda Čekićara David Sullivan odlučio promijeniti transfer politiku te će umjesto starijih igrača koji traže visoke plate će skuplje plaćati mlađe igrače, a za njihova primanja izdvajati znatno manje novca.

Tako bi se West Ham umjesto Džeki mogao okrenuti 22-godišnjem Maximilianom Gomezu. Sullivanu je isplatnije platiti ofanzivca Celte 50 miliona eura, nego kapitenu bh. reprezentacije davati sedmičnu platu od 190 hiljada eura.

Navijači Čekićara poslije ovog imaju podijeljeno mišljenje te su neki Sullivana uporedili s Del Boyom, junakom kultne serije Mučke.

“Sullivan je Del Boy, ne može odoljeti onom što smatra ‘dogovorom’, a ispadne da to klub košta kao transfer Wilsherea”, napisao je na Twitteru jedan od navijača.

sportsport.ba/RK


OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija