Home / USK Vijesti / Detalji pucnjave u Cazinu: Ranjeni zaštitar uspio savladati napadača i spasiti ljude u banci
cazin

Detalji pucnjave u Cazinu: Ranjeni zaštitar uspio savladati napadača i spasiti ljude u banci

Informacije o zdravstvenom stanju 35-godišnjeg zaštitara koji je danas ranjen u grudi tokom pucnjave koja se dogodila u Sberbanci u Cazinu, još nisu poznate, ali su saopćeni detalji da je upravo on zaslužan što nije bilo još žrtava.Kako je rekao PR Sberbanke Vedran Peršić, zaštitar je, uprkos tome što je teško ranjen, uspio savladati napadača koji je ušao u banku s puškom ručne izrade poznate pod nazivom “Nimac” danas oko 15:30 sati, te tako spasiti živote drugih uposlenika i ljudi koji su se zatekli u banci.

Policijski službenici brzo su reagovali kao i tim Hitne pomoći koji je stabilizovao zaštitara i odvezao u Kantonalnu bolnicu Bihać gdje je podvrgnut operativnom zahvatu. Uviđaj još uvijek traje, a nadležno tužilaštvo utvrđuje motiv.

Kako saznajemo, napadač je 56-godišnji Mujo Mehagić koji je po ulasku u banku tražio da se pozovu mediji. Prema prvim informacijama s terena, nije imao namjeru opljačkati banku.

Ranjeni zaštitar je Aldin Zulić koji je pogođen u grudi ispod srca. Rodom je iz mjesta Pokoj kod Bihaća.

“Nadležna tijela istražuju i očekujemo da utvrde sve okolnosti ovog napada, koji nije imao elemente oružane pljačke. Blisko sarađujemo sa njima i u direktnom smo kontaktu sa policijom. U ovom trenutku najviše se brinemo za zdravlje zaštitara. Nadamo se njegovom brzom i uspješnom oporavku, a u mislima smo i sa njegovom porodicom”, kazao je Peršić.

klix/RK

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija