Home / Vijesti / Demokratska fronta: Kolinda Grabar-Kitarović udara svog susjeda ispod pojasa
df

Demokratska fronta: Kolinda Grabar-Kitarović udara svog susjeda ispod pojasa

Demokratska fronta oglasila se na svojoj Facebook stranici u vezi s izjavom predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o tome da Hrvati u BiH nisu nacionalna manjina već njen najstariji konstitutivni narod.Kitarović je jučer prilikom Dana otvorenih vrata za Hrvate iz BiH istakla da je hrvatski narod u BiH prisutan duže od hiljadu godina.

“Još koliko jučer, hrvatska predsjednica, po profesiji političarka pa i šefica jedne suverene države, sugerisala je gospodinu Daliću, po zanimanju treneru hrvatske nogometne reprezentacije, da je ‘u susretu s Azerbejdžanom trebalo igrati ofenzivnije’. Koliko god to bilo nespojivo s njenim poslom i kompetencijama, moglo je izgledati barem nekome, čak i simpatično. Ovo danas što je već spomenuta predsjednica izjavila – da su Hrvati u BiH najstariji konstitutivni narod u toj istoj, našoj, pa i hrvatskog naroda, Bosni i Hercegovini – em je netačno, em nedobronamjerno, em izazivački i predstavlja još jedan udarac ‘ispod pojasa’ susjedu za koga, ista ona, uporno tvrdi da mu je (Bosni i Hercegovini) najbolji prijatelj! A da je u pitanju kontinuirana politika na ‘razvaljivanju’ jedinstvene države, potvrđuju i riječi njenih brojnih političkih ‘trbuhozboraca’, poput Milana Bandića, gradonačelnika Zagreba”, naveli su u Demokratskoj fronti.

Kitarović je jučer podsjetila i na pravo Hrvata da sami biraju svoje političke predstavnike, koji će ih legitimno predstavljati i zastupati na svim niovima vlasti.

klix/RK

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija