Home / Vijesti / Cvijanović: “Iako sam žena, nisam dezerter, sina sam rodila u ratu, u bolnici gdje sam ležala zajedno sa ranjenicima”
cvijanović

Cvijanović: “Iako sam žena, nisam dezerter, sina sam rodila u ratu, u bolnici gdje sam ležala zajedno sa ranjenicima”

Moj otac je bio jedan od osnivača teslićke brigade koja je imala više od 9.000 boraca gdje je od prvog do zadnjeg dana rata bio načelnik artiljerije. Ranjavan je i odlikovan za hrabrost – rekla je Cvijanovićeva.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je na predizbornom skupu u banjalučkom naselju Paprikovac da je sigurna u pobjedu SNSD-a i koalicionih partnera jer vode računa o Republici Srpskoj i njenim građanima.

Ona je naglasila da je njena politika sasvim drugačija od politike druge strane, koja je “u proteklom periodu pokazala kakva je njihova politika”.

alt

– Maltertirali su nas iz Sarajeva, prisluškivali, nastojali su da zasutave život institucijama Republike Srpske uskraćujući joj novac, ignorišući naše odluke. Sve je jasno. To se zove izdaja, a ovo što radi SNSD zove se pobjeda – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da već zna šta joj druga strana sprema, šta smjeraju, kakve podvale pripremaju, te da čak plaćaju ljude da “daju izjave u kameru” s ciljem njene diskreditacije.

– Mogu im samo reći da tamo gdje prave priloge, pretražuju po pogrešnim grobljima i poručujem im da, iako sam žena, nisam dezerter. Otac mi nije kupio stan u Novom Sadu i sklonio me, a mogao je kao oficir. Takođe, drugog sina sam rodila u ratu u prnjavorskoj bolnici gdje sam ležala zajedno sa ranjenicima, uključujući i one koji su dolazili sa ratišta na kojem je bio moj otac. I, za razliku od Vukote Govedarice, znam i šta je probijanje koridora, šta je Vozuća, šta je teslićko-tešanjsko ratište, šta je Motajica. Moj otac je bio jedan od osnivača teslićke brigade koja je imala više od 9.000 boraca gdje je od prvog do zadnjeg dana rata bio načelnik artiljerije. Ranjavan je i odlikovan za hrabrost – rekla je Cvijanovićeva.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

SB/RK