Home / Sport / Cardiff moli ostale premierligaše: “Pomozite nam da ne platimo odštetu za Salu”
cardiff

Cardiff moli ostale premierligaše: “Pomozite nam da ne platimo odštetu za Salu”

ČELNICI Cardiffa potražili su savjet ostalih premierligaških klubova s namjerom da saznaju imaju li pravnu mogućnost izbjeći plaćanje odštete Nantesu za tragično preminulog nogometaša Emiliana Salu, piše engleski Daily Mail.

Podsjetimo, Sala je preminuo u nesreći aviona kada se vraćao iz Cardiffa u Nantes gdje je išao pozdraviti bivše suigrače. Velšani su dogovorili transfer Argentinca za 17 milijuna eura, što je trebao biti najveći transfer u povijesti kluba.

Većina stručnjaka se slaže da će Cardiff teško izbjeći plaćanje odštete, unatoč smrti nogometaša, ali unatoč tome angažirali su odvjetnike koji će im pomoći u pravnoj borbi protiv francuskog kluba. Oni su sastavili pisma koje je Cardiff poslao ostalim klubovima Premier lige. Pokušat će se izvući na činjenicu da su bili jedan od klubova koji je pokušao dovesti Salu.

Willie McKay, agent argentinskog navijača, navodno je u mailu lagao da ima još nekoliko ponuda premierligaša, čime je obmanuo čelnike Cardiffa. Zbog toga su Velšani i poslali pisma na ostale adrese engleskih klubova. Žele otkriti jesu li klubovi poput Crystal Palacea, Fulhama, Burnleyja i Wolverhamptona bili zainteresirani za Salu. 

Stavove tih klubova prezentirat će u pravnoj bitci protiv Nantesa, nadajući se da time mogu izbjeći plaćanje 17 milijuna eura francuskom klubu.

index/RK

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija