Home / Specijalno / Ovako je Božo Vrećo izgledao 2014. godine

Ovako je Božo Vrećo izgledao 2014. godine

Božo Vrećo je interpretator i autor sevdalinki. Rođen je 18.10.1983. u Foči (BiH). Odrastao je sa majkom i dvije starije sestre, a otac mu je preminuo kada je imao 5 godina. Majka se bavila slikanjem i uvijek mu je pružala podršku da se bavi umjetnošću.

Božo je slikao i prodavao svoje radove ima i gotovu izložbu koju još ne želi da predstavi javnosti. Sa 27 godina se odlučio za sevdalinke jer se na taj način poistovećuje sa njenim junacima koji bi zbog ljubavi pretrpjeli sva stradanja.

Odrastao je sa mnogo emocionalnih ožiljaka i neprihvatanja u provincijskoj sredini. Život ga tokom odrastanja nije mazio. U Sarajevu je počeo da nastupa u ugostiteljskom objektu „Velike daire“,  gde su nastupi bili  eksperiment i kako kaže dokaz da ako posjedujemo ljubav, talenat i vjeru u nešto to se onda i ostvari.

Ansambl Halka i Božo Vrećo

Živio je skromno jer je njegova želja bila da se bavi muzikom i da iskoristi šansu za koju je bio uvjeren da će mu se ukazati. Vrlo brzo je pozvan da gostuje na Face TV i upoznao je basistu Edvina Hadžića i gitaristu Dina Šutala sa kojima je osnovao ansambl Halka što na staroindijskom jeziku označava dobrodošlicu svijetlosti.

Osim pjevanja, Božo ima i specifičan način oblačenja. Nastupe započinje u elegantnim muškim odjelima, a zatim se presvlači u raskošnu haljinu i nosi veliki broj ogrlica.

radio-krajina