Home / Vijesti / Borenović o kupovini oružja: ”Meni je ta priča predimenzionirana, kao da se radi o 2.500 nuklearnih bojevih glava”
bor

Borenović o kupovini oružja: ”Meni je ta priča predimenzionirana, kao da se radi o 2.500 nuklearnih bojevih glava”

Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa, kazao je danas gostujući na N1 televiziji da je priča o kupovini oružja za Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske – predimenzionirana.

Borenović je gostujući u Novom danu komentarisao aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovine, odnose s Miloradom Dodikom, ali i kampanji koja je već počela premda je do izbora ostalo pola godine.

”Potpuno je jasno da su ovi izbori od suštinske važnosti za budućnost i da se moraju sresti najjače politike figure. Mislim da će ovi izbori pokazati u kojem pravcu idu Republika Srpska i Bosna i Hercegovina. Građani će imati priliku da biraju između dva koncepta”, rekao je Borenović.

Borenović je u razgovoru za N1 rekao da je potpuno uvjeren u izbornu pobjedu.

”Vrlo vjerovatno, jedan od potencijalnih kandidata za srpskog člana Predsjedništva je i gospodin Mladen Ivanić. Potpuno je jasno da ćemo mi i SDS na izbore izaći sa dva kandidata, drugog kandidata će dati SDS. Znate da smo mi uradili program obnove Republike Srpske. Evidentno je da ćemo u izbore ići zajedno s kolegama iz opozicionog bloka, potpuno smo uvjereni da ćemo pobijediti. Biće teško. Za vladajuće stranke ovi izbori znače kao Sudnji dan”, dodao je on.

O Dodikovoj izjavi da je ”bolji momak od Borenovića”…

”Ja ne farbam kosu ni svoj narod, to radi upravo on. To pokazuje jednu vrstu frustracija. Mislim da je primjetna jedna snažna frustracija kada smo u pitanju mi iz PDP-a. Spominje naša imena i našu stranku i to pokazuje da smo jaki. Zato je ta vrsta straha koja se manifestuje raznim napadima. Iza njega ostaju vrlo loši rezultati”, naglasio je.

O kupovini naoružanja u MUP-u RS…

”Meni je ta sva priča predimenzionirano. 2.500 pušaka kao da se radi o 2.500 nuklearnih bojevih glava, nije mi drago što se o tome piše u svjetskim medijima. Volio bih da nas spominju u kontekstu zapošljavanja u softverskoj ili automobilskoj industriji. Velika dimenzija je data tom slučaju. Vidimo da su se tu najviše zapetljali vladajući političari iz RS. Svjesni smo mi činjenice da će na nas biti strašan pritisak, da će biti montiranih procesa kako bi nas režim zaustavio. Ne mogu nas zaustaviti ni prijetnje, ni puške, ni montirani procesi”,zaključio je on.

N1/RK