Home / Top 5 / 5 znakova koji pokazuju da ste pod velikim stresom
stres

5 znakova koji pokazuju da ste pod velikim stresom

SVAKODNEVNA užurbanost i sjedilački način života na nas ostavljaju trajne posljedice. Nekada pokušavamo prijeći naše krajnje granice mogućnosti što je izuzetno sebično prema našem tijelu i našem zdravom razumu. Ovo su neki od pokazatelja da trpite veliku količinu stresa i da morate usporiti svoj životni tempo i opustiti se.

1. Pojačan umor
Normalno je da vas posao i obaveze iscrpljuju, ali sve u svojim granicama. Ako se osjećate toliko umorno da nemate snage ni presvući se kada dođete kući, trebali biste promisliti je li to što radite vrijedno vašeg psihičkog i fizičkog zdravlja. Odgovor je, rekli bismo, uvijek negativan.

2. Bolovi u leđima
Premda sjedenje vrlo često izaziva bolove u donjem dijelu leđa, stres i živciranje će vam priuštiti bolove i u gornjem i središnjem dijelu i osjećat ćete se kao da na leđima neprestano nosite težak teret. Pokušajte dubokim disanjem opustiti mišiće i priredite si kupku s eteričnim uljima za opuštanje.

3. Problemi sa spavanjem
Ovaj problem kao posljedicu nosi gore navedeni umor, a događa se uglavnom zato što ne možete prestati razmišljati o poslu i stvarima koje još uvijek niste riješili. Kako ne biste posezali za lijekovima, na jastuk nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande koja bi vas trebala opustiti i uspavati.

4. Razdražljivost
Simptom razdražljivosti javlja se zbog previše razmišljanja koje uvijek povuče pesimistične misli koje vas počnu mučiti i počnete svaku situaciju vidjeti kao onu s negativnim ishodom. Pokušajte gledati samo na pozitivne strane svega i dajte si malo oduška te se nagradite za sve što ste tijekom tjedna napravili dobro.

5. Migrene
Ovaj intenzivni oblik glavobolje javlja se zbog premalo sna i prevelike količine obaveza. Također, jedan od uzročnika migrene je premalo hidratacije. Ako vas snađe migrena, dajte si ostatak dana slobodno i odspavajte u zamračenoj sobi. I ne zaboravite piti dovoljno vode tijekom dana.

index/RK