Home / Top 5 / 5 neobičnih navika kojima možda uništavate svoj trening
vj

5 neobičnih navika kojima možda uništavate svoj trening

MOŽDA ne pazite, no neke radnje koje ponavljate prije i tijekom vježbanja mogu imati vrlo negativan utjecaj na cijeli trening.
1. Brišete znoj tijekom hot yoge
Tijekom hot ili Bikram yoge jako puno se znojite, no ne treba zaboraviti kako će upravo znoj i evaporacija znoja ohladiti tijelo i spriječiti pregrijavanje.
Konstantno brisanje znoja ručnikom donijet će suprotan učinak, tijelo će se pregrijavati i dodatno znojiti, pa može doći i do dehidracije.
 
2. Pijete alkohol prije kardio treninga
Učinkovitost kardio treninga pada za čak 11,4 posto ako vježbate s mamurlukom. Možda ne osjetite negativne strane ispijanja nekoliko čaša vina previše proteklih dana, ali tijelu je ipak potrebno barem 24 sata da bi bilo spremno za dobar trening.
 
3. Razmišljate negativno tijekom treninga snage
Možda zvuči smiješno, no dokazano je kako će negativna slika o sebi narušiti izvedbu treninga. Istraživanja su pokazala kako sportaši koji imaju loše mišljenje o sebi i svojim sposobnostima na kraju imaju puno lošiju izvedbu od onih koji su razmišljali optimistično.
 
4. Birate pogrešnu odjeću za trčanje
Aktivnosti s mnogo ponavljanih kretnji i neodgovarajuća odjeća mogu uzrokovati trenje, neugodnu iritaciju koja će zaustaviti i najiskusnijeg trkača.
Birajte odjeću dizajniranu za trening i pobrinite se da nije preuska ili preširoka.
 
5. Plesne treninge radite na tepihu
Zabavne plesne vježbe odličan su izbor kućnog treninga, no vježbanje na tepihu moglo bi dovesti do raznih ozljeda. Tepih će smanjiti pritisak na koljena, no takav materijal može zadržati rub tenisica tijekom brzih, dinamičnih pokreta i tako može lako doći do ozljede koljena ili istegnuća gležnja.
Tepih ostavi za trening joge ili pilatesa, a plešite na nekoj čvršćoj površini.
index/radio krajina