Home / Vijesti / 5 najboljih namirnica za otapanje naslaga s trbuha
pet

5 najboljih namirnica za otapanje naslaga s trbuha

ŽELITE li doista imati trbušne mišiće iz snova, znate i sami, morate vježbati i izbaciti neke namirnice iz svoje prehrane kako vas ne bi kočile u dostizanju vašeg cilja.

Vježba – zna se – varijacija na temu ima pregršt, no kada je riječ o izbacivanju loših namirnica i tu ima dosta varijacija, ali zlatno je pravilo da morate uvelike smanjiti unos šećera, zasićenih masti i loših ugljikohidrata. Poželjno je naravno i da poradite na ubrzanju vlastitog metabolizma – boljom prehranom i vježbom, no srećom, postoji popis namirnica koji će vam u tome znatno pomoći. To su namirnice koje će doslovno ciljano raditi na vašem metabolizmu i bržem otapanju naslaga s cijelog tijela, dakle i vašeg trbuha.

Zato donosimo popis, koji, uzgred rečeno, uopće ne zvuči loše.

Zobena kaša

Svi oni koji preskaču doručak trebali bi razmisliti još jednom. Izbacivanje jednog obroka u danu nije rješenje za nikoga jer će vam kvalitetan doručak ubrzati metabolizam i dati vam dovoljno energije da izdržite do ručka.

Jedan od kvalitetnijih odabira za doručak, govorimo li o otapanju naslaga s trbuha, definitivno je zobena kaša (zob namočite noć prije) jer je izuzetno bogata vlaknima i dovoljno će vas zasititi za duži period. Kao dodatak zobenoj kaši možete iskoristiti bananu ili je pojesti s jogurtom.

Borovnice

Poznate kao savršen antioksidans i namirnica koja otapa masti, borovnice bi se trebale jesti tijekom cijele godine. Naravno, teško je uvijek imati svježe, ali i smrznute su odličan izbor jer smrzavanjem gube tek jedan mali dio vitamina E i beta karotena.

Bademi

Bademi su puni monozasićenih masti, dakle zdravih masti koje doslovno tope loše masti. Moramo li reći nešto više od toga? Moramo – bademi su grickalica koju biste morali uvesti u svoju dnevnu prehranu kao idealan međuobrok.

Losos ili tuna

S obzirom na to da organizmu treba dosta proteina kojima će se podići razina energije u tijelu i samim time organizmu dati poticaj da radi bolje i brže – losos ili tuna savršen su izvor proteina, ali i omega 3 masnih kiselina koje će dodatno nagraditi vaš organizam. Energija iz tih namirnica, baš kao i ona koju možemo dobiti iz tofua ili piletine/puretine, pomoći će sagorjeti kalorije i nakon što je vaš metabolizam već odradio svoje.

Zeleno povrće

Zelena salata, kelj, špinat…. sve što je zeleno radi za vas i to zato što nema mnogo kalorija puni su vitamina i minerala i, što je najvažnije, to su namirnice koje sprječavaju napuhavanje.

Jedite ih u većoj količini, s dodacima kao glavno jelo ili svaki dan pojedite barem malo salate prije glavnog obroka. Tko ćete pred sam obrok biti dovoljno siti da se ne prejedete.

index/RK