Home / Top 5 / 5 loših stvari dogodi se u tijelu ako ne piješ dovoljno tekućine
voda

5 loših stvari dogodi se u tijelu ako ne piješ dovoljno tekućine

Stručnjaci savjetuju da pijemo oko 2,2 litre vode dnevno (muškarci oko 3 litre)

Bore i napadi gladi samo su neke od negativnih posljedica nepijenja

1. Riskiraš opasne zdravstvene probleme 

Istraživanja su pokazala sljedeće: tko pije puno tekućine, smanjuje rizik od raka mjehura i crijeva. Također se znatno smanjuje rizik od srčanog infarkta, kao i dobivanje bubrežnog kamenca. 

2. Metabolizam stagnira  Znanstvena istraživanja su pokazala da se prosječni ljudski metabolizam – odnosno, koliko kalorija potroši tijelo u mirovanju – znano ubrza ako je tijelo dobro hidratizirano.

3. Padaju intelektualne sposobnosti Znanstvenici su u jednom istraživanju otkrili da su mozgovi dehidriranih tinejdžera radili drugačije od njihovih kolega koji su bili hidratizirani. Naime, malen unos tekućine natjerao tinejdžere da više naprežu mozak za određene intelektualne aktivnosti. 

4. Više jedeš

  Ako prije svakog obroka popiješ čašu vode, jest ćeš manje – te tako unijeti manje kalorija, imati bolju liniju. Također možemo pobrkati osjećaje žeđi i gladi. Koji put poriv da idemo nešto pojesti samo znači da si – žedna.

5. Bore se pojačavaju 

Zbog nedovoljnog unosa tekućine koža će brzo izgledati blijedo i naborano. Voda ispunjava bore iznutra te se brine za zdrav i sjajan ten.

MISS7/radio krajina

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija