Home / Top 5 / 5 lakih savjeta: Kako biti lijepa i na plus 30
savjet

5 lakih savjeta: Kako biti lijepa i na plus 30

Donosimo 5 jednostavnih savjeta uz koje ni najveće vrućine nemaju šanse pokraj vaše ljepote

ako je ljeto za mnoge omiljeno doba, ostati u gradu na užarenom asfaltu dok vrući povjetarac topi vaš puder i maskaru nije nimalo privlačno ni ugodno. NISTE UMISLILI Znanstvenici objasnili zašto nas ljeto čini mrzovoljnima Donosimo 5 jednostavnih savjeta uz koje ni najveće vrućine nemaju šanse pokraj vaše ljepote.

1. Bez vode nikamo!

Najprije hidratacija. Iako se osvježiti možete i sladoledom, ipak ponesite bočicu vode kamo god išli. Za vaše zdravlje, a posebice za zdravlje kože izuzetno je važno unositi tekućinu.

2. Izbacite parfem

Ljeto nije godišnje doba za teške mirise i jake parfeme – ostavite ih za neke druge prilike! Za osvježenje možete nanijeti mirisne kreme ili kreme za sunčanje sa zaštitim faktorom, čiji će vas miris kokosa odnijeti daleko od užarenih gradskih ulica…

3. Podignite kosu

Stilizirane rep, punđe, pletenice, pa čak i turbani… Sve što miče kosu s vašeg vrata i lica olakšat će sparinu.

4. Pamučna odjeća

U potpunosti izbjegavajte poliester i umjetne materijale. Za vruće ljetne dane koristite mantru – samo prirodno.  Izbora je mnogo: lan, pamuk, svila…

5. Bez šminke je najbolje, ali…

Ako ne možete bez šminke, umjesto teških pudera posegnite za prozračnom BB kremom. Obavezno nanesite i malo baby pudera što će spriječiti zamašćivanje kože i pružati mat izgled. Maskara neka obavezno bude vodootporna!

vecernji.hr/RK