Home / Specijalno / Iznenađenje večeri: Dvojcu ”2Cellos” na bini se pridružio i Halid Bešlić

Iznenađenje večeri: Dvojcu ”2Cellos” na bini se pridružio i Halid Bešlić

Proteklih dana u glavnom gradu BiH s razlogom je vladalo nezapamćeno interesovanje za koncert popularnih hrvatskih violončelista Stjepana Hausera i Luke Šulića, poznatijih kao duo ”2Cellos”. Nije iznenađujuća činjenica da su ulaznice za ovaj spektakl rasprodane u rekordnom roku.

Pred početak koncerta na ulazima u dvoranu “Zetra” zabilježene su velike gužve, a svi su imali isti cilj, uživati u velikom koncertu genijalnog dua ”2Cellos”. Na početku koncerta Stjepan i Luka pozdravili su publiku, te naglasili da se ne radi o klasičnom koncertu.

– Dobro veče Sarajevo! Hvala vam što ste došli u ovako velikom broju, potrudit ćemo se da ovo bude veče za pamćenje. Ovo nije klasični koncert, s nama možete plesati na bini, ili šta god želite kako biste se dobro osjećali. Lijepo je biti u Sarajevu. Ovo je naš četvrti koncert ovdje i svaki put vas je sve više. Hvala vam na podršci – kazali su Hauser i Šulić.

Veliko iznenađenje večeri uslijedilo je nakon izvedbe pjesme ”Prvi poljubac”, kada im se na bini pridružio legendarni pjevač Halid Bešlić.

 

Klix.ba

Halid Bešlić i 2Cellos zajedno u Zetri izveli “Prvi poljubac”