Home / Vijesti / Željka Cvijanović: „Unatoč blokadama iz Sarajeva postižemo odlične rezultate, za sve su krivi…“!
željka-cvijanović

Željka Cvijanović: „Unatoč blokadama iz Sarajeva postižemo odlične rezultate, za sve su krivi…“!

Kandidatkinja SNSD-a za predsjednicu Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da će, nakon oktobarskih izbora, biti novi predsjednik Republike, jer građani sa njom znaju na čemu su i da radi otvoreno i bez lažnih obećanja

“Namjeravam da pobijedim na izborima i da nastavim da radim sa našim građanima na isti način kako sam to radila i do sada – otvoreno, bez petljanja, bez lažnih obećanja”, rekla je Cvijanovićeva, dodavši da ne daje nikakva obećanja bez uporišta i za koja nije 100 odsto ili bar 99 odsto sigurna da mogu biti realizovana.

“Što se tiče kampanje, moraćemo javno da prezentujemo svoje politike i svoje stavove, a o rezultatima rada Vlade pričala bih i da nisam kandidat, jer je to sastavni dio mog političkog funkcionisanja više od pet godina”, dodala je Cvijanovićeva, koja je predsjednik Vlade Srpske.

Ona je rekla da ono što radi neće da svede na kampanju jer to nije kampanja, te da SNSD ima plan ponašanja i djelovanja.

“Građani sa mnom znaju na čemu su, jer nikada nije bilo nikakvog varanja. Napravili smo plan kretanja koji smo ostvarili. I za budući period imamo plan kretanja i ostvarićemo ga, a on podrazumijeva provođenje određenih mjera ove godine, i to naši socijalni partneri znaju, kao što znaju da to nije kampanja i da bih to radila i da nisam kandidat”, pojasnila je Cvijanovićka.

Ona je naglasila da je Vlada RS stabilna, funkcionalna i da redovno izvršava sve svoje obaveze.

“Prije nekoliko godina to je bila noćna mora, jer je bilo teško nakon godina kriza. Danas smo stabilni, funkcionalni, redovno izvršavamo obaveze, nemamo probleme, znamo svoju poziciju i znamo kako da se štitimo od onih koji atakuju iz Sarajeva i sa drugih strana, a da pritom postižemo dobre ekonomske rezultate”, rekla je Cvijanovićeva za RTRS.

Ona smatra da kamapanja opozicije nije prestala od 2014. godine, jer su postojali pokušaji da se na različite načine nešto isproblematizuje, da se blokiraju institucije, te podsjetila na zauzimanje skuštinskih stolova.

Ona je navela da je važna povezanost srpskog člana Predsjedništva BiH i kadra uz Republike Srpske u Savjetu ministara sa predsjednikom Srpske, predsjednikom Narodne skupštine, predsjednikom Vlade, kao i njihovo zajedništvo da bi se mogle provoditi aktivnosti od značaja za Republiku Srpsku.

Cvijanovićeva je naglasila da je Republika Srpska, uprkos blokadama koje su uglavnom dolazile od onih koji vrše vlast na nivou BiH a dolaze iz Republike Srpske, ostvarila rekordne rezultate.

Ona je podsjetila da je Republika Srpska prošle godine imala rekordan broj zaposlenih, te da je ostvarila najveću pokrivenost uvoza izvozom.

“To smo sve uspjeli uz potpunu blokadu svih tih ljudi koji sjede u Sarajevu, a koji dolaze iz Republike Srpske, a zamislite kakvi bi rezultati bili da smo imali pravi tim koji igra zajedno za Srpsku. Mi to hoćemo – tim koji igra zajedno, koordinisano, koji će se moći dogovoriti šta je važno od zakona i mjera, i ukoliko uđete u neke pregovore oko aranžmana da ih možete ispratiti, a ne da ih neko u Sarajevu blokira nakon što Srpska sve ispregovara, kao što je bilo u više slučajeva do sada”, rekla je Cvijanovićka.