Home / USK Vijesti / Završen Memorijalni malonogometni turnir “Salih Omerčević -Gornja Koprivna 2016”

Završen Memorijalni malonogometni turnir “Salih Omerčević -Gornja Koprivna 2016”

Nakon turnira u Gati, kojim je otvorena nova sezona Malonogometne „C“ lige općine Cazin, te nakon odgođenog turnira na Ostrošcu, Gornja Koprivna je bila domaćin malonogometnog karavana „C“ lige, koji se već osmu sezonu organizuje na terenima općina Cazin, Bužim i Bihać. Treći po redu ovosezonski turnir „C“ lige bio je 24 –to izdanje Memorijalnog malonogometnog turnira „Salih Omerčević –Gornja Koprivna 2016“, na kojem su učestvovale 32 ekipe.

Iako termin turnira nije pogodovao publici zbog mjeseca Ramazana, posjeta je bila dosta dobra, tako da su tribine igrališta OŠ „Gornja Koprivna“ bile većinom popunjene.

Turnir je trajao tri dana, najprije po grupama, a kasnije i po sistemu eliminacija, a uz takmičenje seniora, bilo je organizovano i takmičenje za mlađe uzraste. Na kraju je najviše uspjeha imala ekipa „Partner Installationen“, koja je najprije u polufinalnoj utakmici sa 1:0 savladala ekipu „Prošići 91 Džele i prijatelji“, da bi nakon toga u finalu sa 3:2 bila uspješnija od domaćina turnira –ekipe „Gornja Koprivna“. Sama završnica ponudila je uzbudljivo finale, rezultatski neizvjesno do samoga kraja, gdje je ekipa domaćina ipak imala manje sportske sreće. Tri prvoplasirane ekipe dobile su pehare i novčane nagrade. Organizator turnira je zadovoljan kvalitetom prikazanog nogometa, kao i posjetom gledalaca, tako da za narednu godinu najavljuje još bolje izdanje i podizanje organizacije na viši nivo. Tako su nakon dva odigrana turnira ovogodišnje osme po redu sezone Malonogometne „C“ lige općine Cazin –u Gati i Gornjoj Koprivni, pobjede ostvarile ekipe „Gata 1 Ideal Bau“ i „Partner Installationen“. Naredni, četvrti po redu turnir Malonogometne „C“ lige općine Cazin za ovu sezonu, odigrat će se od 1. do 3.jula u Prošićima. Radi se o kvalitetnom turniru, koji je uz to i dobro posjećen, što se očekuje i ovaj put. Turnir u Prošićima je prvi od osam turnira „C“ lige, koliko će se odigrati u julu mjesecu. Peti turnir će se održati od 8. do 10.jula u Ćoralićima, šesti u Donjoj Koprivni 9.jula, dok je od 15. do 19.jula na rasporedu jedan od najjačih turnira –„Ljetna liga Tržac 2016“. Poslije toga, u julu će se još odigrati turniri u Ćoralićima, Krivaji, Brekovici i Stijeni, dok je u augustu na rasporedu 9 turnira, nakon kojih će šest najuspješnijih ekipa izboriti pravo nastupa u završnici Malonogometne “C” lige općine Cazin za 2016.godinu.

rtvcazin.ba/radio krajina