Home / USK Vijesti / Zahvalio Nurkiću: Musa se predstavio američkim medijima pred NBA draft

Zahvalio Nurkiću: Musa se predstavio američkim medijima pred NBA draft

Džanan Musa, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovne u Sjedinjenim Američkim Državama priprema se za NBA draft koji će biti održan 21. juna u Barclays Centru u Brooklynu.

Naš dragulj zadužio je opremu Indiana Pacersa, a već na prvom pojavljivanju u dvorani potvrdio je da je riječ o velikom potencijalu. Nakon treninga obratio se i američkim medijima, naglasivši da je sretan što je Americi.

– Ovo je zaista sjajno. Sretan što sam ovdje i što sam dio ovog procesa, jer zaista radim sa stručnim trenerima – kazao je Musa, otkrivši svoje kvalitete:

– Mogu pridonijeti vizijom na parketu, samopouzdanjem, timskim radom, donijeti dosta sigurnosti mojim saigračima. U svakom timu u kojem sam bio saigrači su me voljeli, tako da mislim da je to posebna stvar. Mane? Skauti su mi rekli da moram više raditi na defanzivi i poentiranju uz kontakt, tako da radim na tome svaki dan i fokusiran sam na to.

Govorio je o agresivnim reakcijama na parketu.

– To dolazi iz mog samopouzdanja. Imam veliko samopouzdanje, zbog čega ljudi nekada misle da sam arogantan, ali ja sebe ne volim nazivati tako. Samo se želim zabavljati na parketu, želim vjerovati u sebe, želim proslavljati svaki koš, interaktisati sa navijačima, medijima – naglasio je Musa.

Otkrio je da mu je Kobe Bryant najdraži igrač, zahvalio se Jusufu Nurkiću, koji mu je pomogao savjetima, te o NBA utakmicama koje je gledao u jutarnjim satima…

– Mnogo sam razgovarao sa Jusfom Nurkićem i mnogo mi je pomogao, savjetovao me kako da razgovaram sa predstavnicima medija, kako da treniram i kako da se odnosim prema ekipi – naglasio je Musa.

faktor/radio  krajina