Home / Vijesti / Uklonjeno šatorsko naselje iz parka u Velikoj Kladuši, Fikret Abdić ogorčen: ‘Iz Sarajeva nam šalju problem…’
vk

Uklonjeno šatorsko naselje iz parka u Velikoj Kladuši, Fikret Abdić ogorčen: ‘Iz Sarajeva nam šalju problem…’

Kako javlja reporterka N1, trenutno u šatorskom naselju se nalazi blizu 120 migranata, a procjene govore da ih je na području Velike Kladuše između 600 i 700

Načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić je donio odluku da migrante izmjesti u okolicu grada, na zemljište u vlasništvu Opštine. Na toj lokaciji migrantima će biti na raspolaganju voda, sanitarni čvor i struja, te će imati riješenu podlogu za podizanje šatra.

Kako javlja reporterka N1, trenutno u šatorskom naselju se nalazi blizu 120 migranata, a procjene govore da ih je na području Velike Kladuše između 600 i 700.

Abdić je poručio kako su državne institucije zakazale.

“Uprkos prevelikoj neizvjesnosti i šutnji o migrantskoj krizi, ono što država nije uradila, mi jesmo iako nam to nije obaveza. Sve institucije su zakazale. Iz Sarajeva nam šalju problem, a ništa nisu poduzeli da ga riješe. Općina Velika Kladuša će budžetskim sredstvima neplanirano finansirati sve ove radnje i kupovinu neophodnih sredstava oko stvaranja uslova za boravak i premještaj migranata, ali za sve buduće aktivnosti potrebna je pomoć nadležnih, te međunarodnih organizacija”, zaključio je velikokladuški načelnik Fikret Abdić, prenosi RVK.

(N1, radio krajina)

 

Inline
Hvala Vam što nas podržavate.
Inline
Hvala Vam što nas podržavate.