Home / Top 5 / Top 5 razloga zašto je Ronaldo bolji od Messija
mes

Top 5 razloga zašto je Ronaldo bolji od Messija

Tko je bolji nogometaš Leo Messi ili Cristiano Ronaldo? Zagovornici teze koji tvrde da je Messi najbolji igrač svih vremena imaju zaista legitimne argumente, a nerijetko se čini da bi Ronalda ispred Messija, izabrali tek tvrdokorni navijači Real Madrida ili zaluđene tinejdžerke. No, evo zaplivali smo protiv struje te Vam nudimo 5 argumenata zašto je Cristiano Ronaldo po nekima bolji od nevjerojatnog Argentinca Lea.

1. Titula s reprezentacijom

Premda je Leo Messi odveo Argentinu u finale Svjetskog prvenstva, na kraju se samo titule broje. Cristiano Ronaldo se podredio timskoj igri, te postao dio stroja koji je ružnom, sistematičkom i dosadnom igrom na iznenađenje svih poharao Europu. Mnogi smatraju kako Cristiano Ronaldo nije doprinio tituli EP 2016, ali trofej je trofej.

2. Adaptacija sustavima

Nakon 30-te godine Ronaldo jednostavno nije više toliko brz, fizički nadmoćan i eksplozivan. Čim je sam sebi konačno to priznao, u Realu se s krilne pozicije  preselio na mjesto centarfora,  te nakon kraće krize ponovno se ,poput krvoločnog predatora, vratio običaju uništavanja suparnikovih mreža. Kako će se Messi snaći nakon što počne fizički padati? Preview smo mogli vidjeti gledajući njegove najlošije predstave ove sezone.

3. Iskustvo različitih klubova

Dok je Messi dijete Barcelone, te je oduvijek više-manje igrao u istom sustavu, Cristiano je igrao u dvije najjače lige svijeta, te u obje osvajao trofeje. Tako je jednako dobar bio igrajući za Manchester United, u Premiershipu, gdje je naglasak na trci, visokom tempu i čvrstim duelima, kao i u tehnički dotjeranoj i lepršavoj španjolskoj Premieri.

4. Nije iznad kluba ili reprezentacije

Dok Cristiano Ronaldo ima status primadone, razmaženog derišta kojeg nitko ne podnosi, Messi nosi imidž dobrog dečka iz susjedstva koji je geto genijalan. Istina je nešto drugačija. Messi tjera trenere iz Barcelone, u reprezentaciji Argentine zahtijeva da igraju samo oni s kojima je u prijateljskim odnosima, dok se Ronaldo unatoč raznim trzavicama ipak prilagodio svim trenerima, kao i našao zajednički jezik s ostalim zvijezdama u ekipi. Čak je i zakopao ratnu sjekiru s zakletim neprijateljem Wayneom Ronneyem nakon što je potpisao za Manchester United.

5. Liga prvaka

Ukoliko računamo sva natjecanja u kojem sudjeluju, Messi ima više golova i asistencija od Cristiana. No, ako samo u obzir uzmemo najelitnije natjecanje, Ligu prvaka, onda je Ronaldo ipak bolji. U trenutku pisanja ovog članka, Ronaldo je tako dao 88 golova, Messi 11 golova manje, Portugalac je imao 25 asistencija, a Argentinac sedam manje, pri čemu je Ronaldo odigrao tek nekoliko utakmica više. Ipak, Messi je mlađi i treba vidjeti kako će odigrati do kraja karijere.

Međutim, ako Real Madrid 3. lipnja pobijedi Juventus, Ronaldo će ’pehar s ušima’ podignuti dvije godine zaredom, što Messiju još nije uspjelo.

top5.com.hr/radio krajina

Inline
Hvala Vam što nas podržavate.
Inline
Hvala Vam što nas podržavate.