Home / Sport / Svi favoriti Lige prvaka – Real Madrid po 13. put, ili ipak neko drugi?

Svi favoriti Lige prvaka – Real Madrid po 13. put, ili ipak neko drugi?

Druga polovina mjeseca februara po običaju donosi dosta više temperature u stanovima fudbalskih fanatika, a razlog je jednostavan. Na zelene terene vraćaju se najbolji igrači i evropske ekipe na stadione širom starog kontinenta u borbu za prestižni pehar kojeg će podići najbolja ekipa 26. maja na Olimpijskom stadionu u Kijevu. Nakon što je izvučeno nekoliko zanimlivih parova osmine finala Lige prvaka, zasigurno je da će atmosfera biti sve užarenija.

Nakon takmičenja po grupama, liga prvaka je došla do svoje najuzbudljivije knock-out faze gdje se greške ne preštaju i ukoliko niste u najboljoj formi protivnik će svaku i najmanju grešku surovo kazniti.

Ove godine je liga prvaka izjednačenija nego ikada i  mnogo više ekipa se može umješati u borbu za najveći plasman. Pored standardnih pretendenata na prvo mjesto poput branioca titule Real Madrida, zatim Barcelone, Bayern Munchena ili Chelsea, ekipe koje do sada nisu imale ulogu najvećih favorita nakon ovosezonskih velikih pobjedničkih nizova u domaćim ligama kao i velikog novca koji je potrošen na pojačanja, promovisane su među prve favorite. Riječ je o ekipama Manchester City i Paris Saint Germain, u koje je utisnut ogroman novac koji je došao od arapskih šeikova i od kojih se očekuju najveći i najbolji rezultati.

Svakako da ne treba zaboraviti ni povratnike u ovo takmičenje engleske velikane Manchester United i Liverpool, kao ni perjanice talijanskog fudbala  Juventus i Romu koji imaju svoje adute u borbi za najveći plasman.

Možda će nedoumica navijača koji će se kladiti biti najveća do sada, jer se ipak radi o kvalitetnim timovima. Ukoliko žele da ostvare dobitak, morat će dobro proučiti kvote za klađenje, pa tek onda donijeti odluku.

Borba za slavu i prestiž će biti zanimljiva do posljednjeg sudijskog zvižduka, a ko će biti najbolji i ko će se upisati zlatnim slovima u historiju evropskog klupskog fudbala kao osvajač lige prvaka za sezonu 2017/2018 vidjet ćemo 26. maja nakon odigrane finalne utakmice u Kijevu.