Home / Sport / ŠTA TO VUJOŠEVIĆ IMA NA GLAVI: Izgled selektora košarkaše reprezentacije BiH zabrinuo mnoge
vuj

ŠTA TO VUJOŠEVIĆ IMA NA GLAVI: Izgled selektora košarkaše reprezentacije BiH zabrinuo mnoge

Slavni trener je muku mučio i sa gangrenom, zbog čega mu je odstranjen prst na nozi, nakon što je upravo iz ovih zdravstvenih problema morao napustiti klupu BiH u meču pretkvalifikacija za SP sa Slovačkom

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević danas se pojavio na stadionu JNA na komemoraciji povodom smrti višedecenijskog funkcionera Partizana Milorada Mikete Đurića, koji je preminuo u 85. godini.

Vujošević je stajao u društvu Dražena Dalipagića, na glavi je nosio kapu, a na licu gazu koja mu je prekrivala bio desnog obraza kojom je prekrivena braunila za dijalizu, jer je Vujošević pod terapijom – piše Kurir.

Bivši trener Partizana godinama boluje od dijabetesa, a kao najbolji lijek ističe košarku.

– Košarka je najbolji lijek. Imam dijabetes, danas mi treba doza insulina dnevno za život. Isto tako, treba mi i doza košarke da bih preživio. Na kraju sezone, trebat će mi transplantacija bubrega – rekao je nedavno Vujošević.

Slavni trener je muku mučio i sa gangrenom, zbog čega mu je odstranjen prst na nozi, nakon što je upravo iz ovih zdravstvenih problema morao napustiti klupu BiH u meču pretkvalifikacija za SP sa Slovačkom.

vujosevic

– Na kraju se ispostavilo da je potrebna hirurška intervencija zbog gangrene. Ovaj zahvat ne utiče na fukcionalnost, niti na stabilnost. Tretmanima koje sam imao u posljednje vrijeme u hiperbaričnoj komori, stanje je lokalizovano i spriječeno da se širi dalje, ali je ipak prst morao da bude odstranjen. Tako je smanjen rizik od veće opasnosti. Zahvat je obavio doktor Lazar Davidović iz Kliničkog centra Srbije – kazao je Vujošević.

Crnogorskog stručnjaka uskoro očekuju pripreme sa reprezentacijom BiH za utakmice kvalifikacija za SP protiv Belgije i Rusije, a nadati se da će poularni Dule biti spreman za napore koji slijede. To mu želimo od srca.

depo/RK