Home / Vijesti / Snimanje Ratova zvijezda u Dubrovniku

Snimanje Ratova zvijezda u Dubrovniku

Nije poznato koji će se dio filma snimati, a snimanje u historijskoj jezgri trebalo bi počelo je 9. marta i trajaće do 16. marta.

ratovi-zvijezda-dubrovnik

‘Stradun se zatvara zato što imamo značajnu filmsku produkciju u ovom gradu. Grad Dubrovnik je omogućio da se produkcija odvije po njihovom planu i programu. Mi smo prihvatili njihova pravila igre. Nismo ni na koji način onemogućili njihov projekt, a sretni smo da se napravi. Ne znamo točno ni koja je produkcija, ni što će se događati, stojimo iza toga da je to važno i da je produkcija u okviru proračuna RH. Sama po sebi izaziva ogroman interes javnosti”, odgovorio je gradonačelnik Vlahušić na novinarski upit o zatvaranju Straduna za potrebe snimanja filma ”Space Bears”, što je kodni naziv za osmi nastavak filmskog serijala ”Star Wars”, odnosno “Ratova zvijezda”.

Snimanje na više lokacija

Među ostalim, snimat će se na gradskim zidinama, Stradunu, plaži Banj, staroj gradskoj luci, Kneževoj palači i na Trgu oružja. Još nije poznato koji će se dio filma snimati u Dubrovniku, niti koje će zvijezde doputovati u taj grad. Nakon što je 2012. godine kompanija Walt Disney Pictures otkupila prava na franšizu od Lucasfilma, objavljeni su planovi za novu trilogiju, a Sila se budi prvi je snimljeni film iz nove trilogije.

Izvor: Agencije / radio krajina