Home / Vijesti / Samo u BiH! Konvoj s migrantima krenuo za Mostar, zaustavljen kod Konjica – mora se vratiti za Sarajevo?!
kon

Samo u BiH! Konvoj s migrantima krenuo za Mostar, zaustavljen kod Konjica – mora se vratiti za Sarajevo?!

Međunarodni forum solidarnosti Emmau osigurao je izbjeglicama za danas hranu i piće

Konvoj izbjeglica krenuo je jutros iz Sarajeva prema Mostaru. Kako javljaAvaz, autobusi ispred sarajevske Vijećnice bili su gotovo popunjeni.

Izbjeglički kamp čije opremanje je finansirao UNHCR, a u kojem će biti smještene izbjeglice, dobro je opremljen i ispunjava sve uvjete za koliko-toliko normalan život.

Međunarodni forum solidarnosti Emmau osigurao je izbjeglicama za danas hranu i piće.

No u međuvremenu, prema navodima Avaza, Komesar MUP-a HNK naredio da se zaustavi konvoj na izlazu iz Konjica.

Kako javlja naš novinar Avaza koji se nalazi u Donjem Selu kod Konjica zajedno sa migrantima, Vlada HNK navodno je jutros donijela odluku da se izbjeglice vrate u Sarajevo. konvoj sa izbjeglicama mora napustiti područije HNK, a ukoliko to ne urade, rečeno im je da će intervenirati Specijalna jedinica MUP-a. Konvoj će se vratiti na Ivan-sedlo, na dio koji pripada Kantonu Sarajevo.

Nakon toga nastao je haos, ni sami policajci nisu znali šta da rade. Jedan od njih u izjavi za Avaz je kazao kako iz minute u minutu dobivaju drugačije naredbe. Konvoj u policijskoj pratnji trenutno ide ka Ivan-sedlu.  .