Home / Specijalno / INTERVJU sa Rifetom Kapićem
rofet-kapic-nd-gorica

INTERVJU sa Rifetom Kapićem

U Sloveniji, odnosno ND Gorica, bio je u idealnom timu sezone i bio često igrač kola. Dobio je sve, osim poziva iz Fudbalskog saveza BiH. Postoje naznake da bi Kapić mogao dobiti pasoš Republike Slovenije i tako, možda, zaigrati za tu državu.

Najnovije priznanje Rifet Kapić je dobio od kluba gdje je, kao stranac proglašen najboljim igračem u 2017. godini u sezoni u kojoj je zahvaljujući njegovim golovima Gorica odigrala četiri evropske utakmice.

Očekuje se transfer u neku od liga Petice

Riki, kamo mu tepaju “fantji iz dežele”, uskoro bi mogao postati igrač nekog kluba iz najjačih liga Evrope. To se očekuje u ovoj godini.  I Gorica se nada da će transferom napuniti klupsku kasu i osigurati budžet za iduću godinu. Kapić je jednom nogom u Italiji odakle bi mogla stići dobra ponuda, ali osluškuje i poruke iz Fudbalskog saveza naše zemlje ali i Slovenije.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 28. i 31. januara 2018. odigrati prijateljske mečeve sa SAD-om i Meksikom, što će biti ujedno i debitantski mečevi za Roberta Prosinečkog na klupi Zmajeva.

Ipak, Cazinjanin Kapić nije dobio poziv za prve mečeve pod palicom novog selektora. Ostaje da vidimo da li će takav poziv biti poslan u nekim od idućih mjeseci.

Sportske.ba / krajina.ba