Home / Specijalno / Prosinečki: Nije mi jasno kako reprezentacija BiH nije otišla na Euro
robi

Prosinečki: Nije mi jasno kako reprezentacija BiH nije otišla na Euro

Novoimenovani selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki posjetio je Banja Luku i dao intervju za RTRS.

Prosinečki je ponovio kako je došlo do njegovog angažmana u bh. selekciji, a zanimljivo je njegovo razmišljanje o ciljevima koje ima sa Zmajevima.

“Cilj je da odemo na naredno veliko takmičenje – Europsko prvenstvo. Zapravo mi nije jasno kako BiH nije izborila plasman na posljednji Euro. BiH ne smije sebi dopustiti da ne ide na velika takmičenja. A da bi postigli ciljeve razgovarat ću sa svima, čak i sa Lulićem i Ibiševićem koji su najavili oproštaj od reprezentativnog dresa”.

Na pitanje kakav je ugovor potpisao s Nogometnim savezom BiH, legendarni Žutiodgovorio je da je riječ o samo jednom ciklusu – do narednog Europskog prvenstva.

Prije gostovanja na televiziji, bh. selektor je dao intervju i za portal RTRS-a, u kojem je morao odgovoriti na pitanje hoće li “u reprezentaciju BiH zvati i igrače iz RS-a”.

“Ovo je moj redovan posao i prema tome stalno ću biti prisutan u zemlji kada krene drugi dio sezone u Premijer ligi BiH, tako da ću kroz ligu pratiti igrače, posebno mlađe koji dolaze na fudbalsku scenu i oni koji se budu pokazali u najboljem svjetlu, zaslužit će poziv u nacionalni tim, bez obzira odakle oni dolazili i u kojem klubu igrali. Uz ovaj broj igrača koji trenutno imamo, svakako će biti mjesta za novajlije, a ja sa tim nemam nikakvih problema. Smatram da su mladi igrači koji dolaze, budućnost našeg fudbala na ovim prostorima”, rekao je Robert Prosinečki za RTRS.

Inline
Hvala Vam što nas podržavate.
Inline
Hvala Vam što nas podržavate.