Home / Zdravlje / Prirodni antibiotik koji liječi upalu mjehura

Prirodni antibiotik koji liječi upalu mjehura

Za infekcije urinarnog trakta, odnosno upalu mjehura u 90 posto slučajeva krivcem se smatra uropatogena E. coli bakterija.
Kako biste se je riješili na prirodan način otkrivamo vam jedan od najpopularnijih prirodnih antibiotika koji bi već nakon prve kure trebalo da ukloni ovaj neugodni problem. Iako se mnoge bakterije ponekad znaju vratiti poput bumeranga neki prirodni lijekovi mogli bi to spriječiti.

Kada se 4 prirodna sastojka, svaki sa svojim blagotvornim djelovanjem udruže, dobijamo moćni lijek, koji provjereno pomaže i onima koji su se godinama uporno borili protiv E.coli bakterije.

Recept za prirodni antibiotik protiv upale mjehura Pomiješani u pravom omjeru, korijen peršuna, limun, med i maslinovo ulje svojim će moćnim antibiotskim i antivirusnim djelovanjem ukloniti dosadnu bakteriju.

Potrebni sastojci: 250 g korijena peršuna 250 g limuna s korom 250 g meda (po mogućnosti od kadulje/žalfije) 2 dcl maslinovog ulja

Priprema: Korijen peršuna i limun s korom treba sitno nasjeckati, a zatim sve sastojke, uključujući med i maslinovo ulje, smiksati u blenderu.

Dobićete kašastu masu koju treba čuvati u frižideru.

Svaki dan ujutro treba uzimati jednu supenu kašiku.

Nakon što potrošite cijelu pripremljenu količinu, bakterije više ne bi trebalo biti.

Napomena: Med bi bilo dobro nabaviti kod provjerenog pčelara, limun bi svakako trebalo da bude domaći, neprskani.

Ako limun ipak kupite u trgovini stavite ga da odstoji u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone.

Nakon toga ga dobro isperite. Korijen peršuna je takođe potrebno dobro oprati.

Vijesti.ba /radio krajina