Home / USK Vijesti / Pogledajte snimak privođenja Hase Delića iz Velike Kladuše (VIDEO)

Pogledajte snimak privođenja Hase Delića iz Velike Kladuše (VIDEO)

Hase Delić (40) iz Velike Kladuše uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u krađi torbice sa 110.000 KM, koja je u bašti hotela “Bosna” u Banjoj Luci ukradena od Salke Veljačića, vlasnika firme “Elvis” d. o. o. iz Velike Kladuše.

 Deliću se na teret stavlja da je bio saučesnik u teškoj krađi, odnosno da je maskiranom lopovu pružao logističku podršku.

 – On je učestvovao u pripremi i praćenju žrtve. Nakon pljačke, sačekao je maskiranog izvršioca u automobilu na obližnjem parkingu, kojim su pobjegli. Za direktnim izvršiocem krađe se intenzivno traga – navode u PU Banja Luka.

Delić je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci.

Podsjetimo, krađa se dogodila 4. juna oko 13.25 sati u bašti hotela “Bosna”. Veljačić je sjeo za sto kako bi popio kafu, a torbicu s novcem stavio je na stolicu pored sebe. Lopov, koji je bio maskiran kačketom na glavi i maramom preko lica, iskoristio je trenutak njegove nepažnje zgrabio torbicu i pobjegao.

Istragom je utvrđeno da je lopov određeno vrijeme pratio Veljačića i sumnja se da je tačno znao koliko on novca ima kod sebe. Na to upućuje i činjenica da je Veljačić kobnog dana dovezao BMW na servis u Banju Luku, a potom je sjeo u taksi i dovezao se do centra grada. Prošetao je kroz Gospodsku ulicu i uputio se prema “Bosni”, a kamere su snimile lopova da ga je pratio još od zgrade Općine, da bi kasnije snimile i kako ulazi u automobil u kojem ga je čekao saučesnik.

 

usn.ba/radio krajina