Home / USK Vijesti / Počinje gradnja zgrade Osnovne škole Cazin 1 (FOTO)

Počinje gradnja zgrade Osnovne škole Cazin 1 (FOTO)

Na zvaničnoj Facebook stranici Vlade USK (https://www.facebook.com/VLADAUSK) te na portalu Vlade USK, danas je objavljeno slijedeće:

”Kako su predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Unsko-sanskog kantona i obećali roditeljima učenika i nastavnicima OŠ Cazin 1, danas je ozvaničen završetak procedura za gradnju objekta ove obrazovne ustanove. Ugovori sa izvođačima radova su potpisani i radovi mogu uskoro otpočeti. Simboličnoj svečanosti u ovoj cazinskoj školi danas su se pridružili i premijer USK Husein Rošić, ministar obrazovanja Muhamed Ramić te Ekrem Prošić, zastupnik u Skupštini USK.”

U razgovoru sa direktorom OŠ Cazin 1, gospodin Zlatan Sabljaković za Cazin.BA je potvrdio da je ugovor danas potpisan, te da bi izvođaći radova Memić-gradnja doo i Hodurnik doo u narednih nekoliko dana trebali početi sa radovima na izgradnji nove OŠ u Cazinu.

Za ovaj projekat iz budžeta USK izdvojeno je 979 000 KM za prvu fazu radova, dok je iz bužeta grada Cazina izdvojeno 400 000 KM koje su predviđene za drugu fazu.

Prva faza bi, po ugovoru, trebala biti završena u roku od 120 dana od potpisivanja ugovora.

Nastava će se odvijati bez prekida, jer izgradnja škole se radi na zemljištu uz staru školu koje je vlasništvo škole, ali na njemu nije bilo izrađeno do sad ništa.

Radost zbog početka izgradnje nove škole ističu i učenici OŠ Cazin 1 kao i radni kolektiv ove škole.

cazin.ba/radio krajina