Home / Sport / PAZITE ŠTO OBJAVLJUJETE: Zbog šale na Facebooku čeka ga razgovor s policijom!

PAZITE ŠTO OBJAVLJUJETE: Zbog šale na Facebooku čeka ga razgovor s policijom!

Šaljiva objava stanovitog Nizozemca na Facebooku, vezana uz ostavku predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera, digla je na noge švicarsku policiju.

fifa
Prema pisanju njemačkog Bilda, ljubitelj nogometa Rodney Bouwhuizen je putem Facebooka pozvao sve zainteresirane da se 1. prosinca pojave ispred središta FIFA-e u Zürichu kako bi na velikoj zabavi proslavili odlazak 79-godišnjeg Blattera.

“Taj smo trenutak čekali godinama. Priredimo čovjeku oproštajnu zabavu”, napisao je Bouwhuizen u najavi događaja.

Ozbiljna policija
Premda ni sam to nije očekivao, dolazak na zabavu je do danas najavila 21.000 ljudi! I tu je nastao problem. Iako se vjerojatno radi samo o šali, švicarska policija je sve shvatila vrlo ozbiljno. Glasnogovornik policije u Zürichu je najavio da će njegovi kolege pokušati stupiti u kontakt s Bouwhuizenom kako bi se uvjerili u ozbiljnost njegove namjere. Naime, radi se o uobičajenoj proceduri jer policija mora provjeriti svaku najavu javnog okupljanja, pogotovo kad se radi o tolikom broju ljudi.

Ne povuče li Bouwhuizen uskoro poziv na zabavu, policija će morati procijeniti hoće li doista doći do okupljanja. U tom će slučaju kontaktirati nizozemske kolege kako bi razgovarali sa šaljivcem i utvrdili njegove namjere.

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija