Home / Sport / Novinar ARD-a otkrio nove informacije: UEFA istražuje Šukera?

Novinar ARD-a otkrio nove informacije: UEFA istražuje Šukera?

“JESAM li tada bio u Njemačkoj”, jedina je reakcija Davora Šukera na optužbe koje mu Njemačka državna televizija stavlja na teret. Novinar ARD-a Benjamin Best, došao je u posjed dokumenta iz istrage državnog odvjetništva u Bochumu, koji pokazuje da je Šuker uplaćivao oklade za Antu Šapinu, za kojeg je dokazano da je namještao utakmice.

SUKEr

I dok se HNS zajedno sa svojim predsjednikom pravi da ove optužbe uopće ne postoje, Best je došao do novih informacija prema kojima je UEFA pokrenula pokrenula istragu protiv Davora Šukera. Problem je samo što se ta istraga nije pokrenula s mrtve točke već četiri godine, doznaje HRT.

Šapina molio Šukera za pomoć?

Best je u razgovoru za HRT otkrio kako je uopće funkcionirala suradnja između osuđenog Šapine i predsjednika HNS-a Šukera. Svi transkripti rezultat su prisluškivanja njemačke policije, tvrdi njemački novinar.

“Šapina i drugi odlučili su namjestiti kvalifikacijsku utakmicu za Europsku ligu između Širokog Brijega i Banantsa. Šapina je informirao Šukera prije utakmice da bi se trebao okladiti na tu utakmicu”, rekao je Best, koji je nadodao da do namještanja utakmice, ipak, nije došlo, ali da ostaje činjenica kako je Šapina informirao Šukera o tome kako bi susret trebao završiti.

“U drugom primjeru pojavio se slučaj da je Šapina osvojio 400 tisuća eura, koje mu nisu htjeli isplatiti, pa je pitao Šukera može li mu pomoći da dobije novac jer ima dobre kontakte u Engleskoj s obzirom na to da je igrao u Londonu. Šuker je odgovorio da će mu pomoći”, zaključio je Best.

index.hr

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija