Home / Sport / KAD MINISTAR ČASTI Crnadak uručio diplomatski pasoš BiH odbojkašici koja nastupa za Srbiju
crn

KAD MINISTAR ČASTI Crnadak uručio diplomatski pasoš BiH odbojkašici koja nastupa za Srbiju

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak uručio je danas u prostorijama Generalnog konzulata BiH u Istanbulu diplomatski pasoš Tijani Bošković, najboljoj odbojkašici Evrope za 2017. godinu. Međutim, tu ništa ne bi bilo čudno da Tijana Bošković ne igra za Srbiju, a od sada će se šepuriti diplomatskim pasošem BiH.
Tijana Bošković je među najboljim evropskim sportistima porijeklom iz BiH, ali samo porijeklom, jer nastupa za odbojkašku reprezentaciju Srbije, iako je mogla izabrati i BiH. Diplomatski pasoš joj je uručen u okviru humanitarno-sportske akcije, u kojoj su diplomatske pasoše dobili i doktorica Snežana Gajić, humanitarna aktivistkinja Sara Petković i fudbaler Miralem Pjanić.

Tijana je rođena u Bileći 1997. godine i trenutno nastupa za odbojkaški klub Ezačibaši iz Istanbula.

Na poziv Tijane Bošković ministar Crnadak i delegacija Ministarstva vanjskih poslova BiH prisustvovali su sinoć utakmici Ezačibaši-Fenerbahče.

Podsjećamo, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik donirao je 60 hiljada KM za tri odbojkašice u Odbojkaškoj reprezentaciji susjedne Republike Srbije, među kojima je i Tijana Bošković.

klix/RK