Home / Sport / Iz Arsenala ga potjerali jer su smatrali da je prebucmast, a on je danas jedan od najboljih na svijetu

Iz Arsenala ga potjerali jer su smatrali da je prebucmast, a on je danas jedan od najboljih na svijetu

HARRY KANE je u ovom trenutku jedan od najboljih napadača svijeta i želja najvećih europskih klubova. Tko zna kako bi se njegova karijera razvijala da ga se Arsenal kao dječaka nije riješio.

Naime, 24-godišnji Kane je u Arsenalovoj omladinskoj akademiji boravio prije 15 godina, a oni su zaključili da nikad neće postati veliki igrač. Njihova procjena bila je da je prebucmast i ne baš atletičan.

“Nažalost, istina je”, priznaje Liam Brady koji je bio šef nogometne akademije Arsenala od 1996. do 2013. godine.


“Bio je prebucmast i ne pretjerano atletičan, ali krivo smo procijenili. Iako – i Tottenham ga je slao tri ili četiri puta na posudbe u niželigaše, ali kroz svoju se odlučnost domogao sjajne karijere koju potpuno zaslužuje”, rekao je Liam i priznao da bi to mogla biti najveća pogreška u povijesti

Dvije godine nakon Arsenala Kane je otišao u Tottenham, drugi klub sa sjevera Londona. Nakon posudbi u Leytonu, Millwallu, Norwichu i Leicesteru izborio se za poziciju prvog napadača Tottenhama i engleske reprezentacije.

Dosad je zabio 101 gol u Premierligi, a upravo je 101. gol zabio za 1:0 pobjedu protiv Arsenala. Dosad je onima koji su ga otpisali zabio sedam komada.

index/RK