Home / Sport / FIBA IH IZBACILA BEZ MILOSTI: Zbog grijeha saveza, Rusi neće na Eurobasket!

FIBA IH IZBACILA BEZ MILOSTI: Zbog grijeha saveza, Rusi neće na Eurobasket!

Šokantna vijest stiže iz svijeta košarke, FIBA je do daljnjega suspendirala Rusiju iz svih međunarodnih natjecanja, što znači da ruska reprezentacija, ako situacija ostane nepromijenjena, neće nastupiti na nadolazećem Eurobasketu!

jevgenij
‘FIBA je poslala pismo u naš Savez, u kojem navodi da Rusija više nije na listi njezinih članova. Moramo razmisliti kako dalje, upitan nam je i nastup na Olimpijskim igrama”, s pravom je zabrinut Sergej Černov, predsjednik Ruskog košarkaškog saveza (RSE) i član Izvršnog odbora FIBA-e.

Moskovski sud petljao se u rad saveza
Moskovski sud miješao se 2013. u rad nacionalnog košarkaškog saveza pri održavanju izvanrednih predsjedničkih izbora. To je FIBA-i bilo dovoljno da Rusiju prekriži s popisa članica.

Rusija je aktualni osvajač bronce s Olimpijskih igara u Londonu, dok je 2007. bila europski prvak.

Na Eurobasketu, momčad Jevgenija Pašutina u skupini je s reprezentacijama Francuske, BiH, Finske, Poljske i Izraela. Postoji mogućnost da se Rusi ipak izglade situaciju s FIBA-om, pa da reprezentacija koja je (računajući i razdoblje SSSR-a, op. a.) čak 15 puta bila kontinentalni prvak, ipak nastupi na Eurobasketu.

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija