Home / USK Vijesti / Drugi put pun pogodak, poznato ime i prezime inicijala objavljenih prije 2 mjeseca: “Rukovodstvo Univerziteta u Bihaću nastavlja u svom ritmu, bez Upravnog odbora” (FOTO)

Drugi put pun pogodak, poznato ime i prezime inicijala objavljenih prije 2 mjeseca: “Rukovodstvo Univerziteta u Bihaću nastavlja u svom ritmu, bez Upravnog odbora” (FOTO)

Portal USN je prije nekoliko mjeseci objelodanio rezultate konkursa za šefa finansijske službe na Univerzitetu u Bihaću, a s čim su dokazane indicije da se radi o friziranim procedurama o kojima se sve unaprijed znalo, iako je prema informacijama koje su i potvrđene od strane Univerziteta bilo nekolicina prijavljenih.

Vođeni prilozima i radom USN-a, građani se sve više odlučuju i ustupaju nam dokumentaciju, šalju nam informacije i tako učestvuju u borbi protiv korupcije, nepotizma, mita i svih onih modernih bolesti od kojih boluje naše okruženje i društvo.

Vezano uz ovaj prilog morate pročitati tri priloga od ranije, kada smo prvi put prognozirali, pogodili prognozu, prognozirali drugi put i na kraju pogodili drugi put. Pogodili ili unaprijed razotkrili krivično djelo?

Bez mnogo priče i nejasnoća, ovaj put ćemo biti konkretni i slikoviti.

Dana 14.11.2017. god u Dnevnom avazu raspisan je još jedan konkurs za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme za poziciju “Viši stručni saradnik na poslovima za projekte“.

28.11.2017. godine objavljujemo inicijale osobe R.K. i upozoravamo javnost na još jedan slučaj brutalnosti prema građanima.

Mjesec dana nakon toga, 28.12.2017. godine, rekotor je odlučio i donio Odluku, u kojoj piše da je USN od deset imena koji su ispunjavali uslove ipak pogodio R.K.

Posebno zanimljiva je svojevrsna “Pouka o pravnom lijeku” da se nezadovoljni kandidati mogu žaliti Upravnom odboru koji ne postoji već duži vremenski period.

usn.ba/radio krajina