Home / Vijesti / Dodik između Rusije i SAD-a: “Bakir je otišao u Brisel da se prodaje kao veliki državnik”
dodik

Dodik između Rusije i SAD-a: “Bakir je otišao u Brisel da se prodaje kao veliki državnik”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da Republika Srpska nije za ulazak u NATO i da je privržena vojnoj neutralnosti.
Komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u Briselu da je u Dodikovim rukama aktiviranje MAP-a, ali i eventulni ulazak BiH u NATO, Dodik je rekao da je i samom Izetbegoviću jasno da je RS privržena vojnoj neutralnosti.

On je izjavio za “Nezavisne novine” da je Izetbegoviću apsulutno jasno da je to tako, ali bi to još trebalo da nauči Mladen Ivanić.

“Za nas u Republici Srpskoj je neprihvatljivo da se vojna imovina prenosi na nivo BiH. To je izmišljotina Ashdowna koju je nama ovdje uvalio prije 15 godina”, rekao je Dodik.

Predsjednik RS-a rekao je da RS ne može da prihvati NATO, jer se “miješao u rat i bombardovao Srbe, ne samo u Republici Srpskoj, nego i u Srbiji i da je to je naš stvarni motiv”.

“Šta je motiv Izetbegovića, ne znam”, rekao je Dodik. On je naglasio da je Izetbegović otišao u Brisel da se “prodaje” kao veliki državnik, a da zbog toga što ništa ne može da uradi na nekog drugog svaljuje krivicu.

“Ovaj put je Izetbegović tačno rekao, mi smo protiv i aktivacije MAP-a i protiv ulaska u NATO”, poručio je Dodik.

(Srna / RK)