Home / USK Vijesti / Delegacija Grada Cazina na obilježavanju godišnjice “Munja 93”

Delegacija Grada Cazina na obilježavanju godišnjice “Munja 93”

Kao i svake godine, u mjesecu januaru, u viteškome gradu Bužimu obilježava se godišnjica bitke Munja ’93.

Manifestacija obilježavanje bitke “Munja ’93” traje pet dana, a završava se obilaskom šehidskog turbeta generala Izeta Nanića, pješačkim maršom i učenjem jasina za sve šehide i poginule borce koji su dali svoje živote braneći našu zemlju.

I ove godine, delegacija Grada Cazin prisustvovala je obilježavanju godišnjice bitke “Munja 93” na lokaciji Kedića glavice kao jednom od viteških poprišta herojskih bitaka za slobodu 505 Viteške brigade 5. Korpusa ARBiH.

Delegaciji Grada Cazina bila je velika čast prisustvovati obilježavanju BITKE MUNJA 93′ u herojskom gradu Bužimu.

“Ovo su dani kada se s ponosom sjećamo herojstva, časti i odlučnosti patriota boraca koji nisu žalili sebe za slobodu naše lijepe BiH. Branili smo dostojanstvo čovjeka pa našom pobjedom pobijedili su svi u našoj državi, jer sada svi uživaju blagodati slobode i jednaka prava čak više od onih koji su najzaslužniji. Najveći doprinos sudali borci o kojima danas državne institucije slabo vode računa i neki su zaboravljeni. Heroji ostaju heroji i ponosno hodaju ovom zemljom a neka se stide funkcioneri koji su doveli do lošeg ekonomskog stanja zbog čega nije riješen status boraca, a i omladina izgubila povjerenje pa nažalost odlazi van naše lijepe BiH. Uz više pravde i odgovornosti naša država može biti oaza mira i prosperiteta. Čestitam u ime Grada Cazin Viteškom Bužimu i svim herojima na doprinosu za slobodu i mir u našoj jedinoj BiH.” kazao je savjetnik gradonačelnika Grada Cazin, Jusuf Bajrektarević.

usn.ba/radio krajina