Home / Sport / Da li je Davor Šuker je bio u bliskom kontaktu s mafijom i namještanjem utakmica?

Da li je Davor Šuker je bio u bliskom kontaktu s mafijom i namještanjem utakmica?

slika: es.uefa.com
slika: es.uefa.com

Njemački ARD objavio je kako je došao u posjed dokumenata istrage tužiteljstva u Bochumu koje je istraživalo namještanje utakmica 2009. godine, a koji potvrđuju bliske kontakte Davora Šukera, predsjednika HNS-a, i Ante Šapine iz Berlina, osuđenog šefa kladioničarske mafije, prenosi vecernji.hr.

“Ante Šapina je obavijestio Šukera da treba staviti novac na utakmicu Širokog”, stoji u spisima tužiteljstva.

– Dokumentirani su njihovi brojni telefonski razgovori i SMS poruke. Navodi se kako je Šuker za Šapinu stavljao najmanje tri opklade i to na jednu utakmicu Lige prvaka, a dvije Europske lige. Šapina je zamljaku dao ‘tip’ i za jednu utakmicu čijim se rezultatom manipuliralo, a riječ je o utakmici Širokog – piše ARD i dodaje kako je Šuker preko svog glasnogovornika poručio:

– Ništa od toga nije istina.

Nijemci su vezano za slučaj kontaktirali i Uefu. Pišu kako su im iz evropske nogometne organizacije poručili da Šuker u bochumskom procesu nije bio ni optužen ni svjedok, da u svom posjedu imaju dokumene iz istrage te saznanja o kontaktima predsjednika HNS-a.

– A to što je Šuker na jednoj od najvažnijh funkcija u evropskom nogometu za UEFA-u očito ne predstavlja problem – zaključuje ARD.

Na upit HNS-a za komentar navoda iz Njemačke, slijedio je sljedeći odgovor od glasnogovornika Tomislava Packa:

– Nemamo komenatara na te napise. Možete kontaktirati UEFA-u koja ima sve potrebne informacije koje je već i podijelila s autorima ARD-ovog teksta.

Zanimljivo kako se u martu 2011. godine, uoči početka suđenja u Bochumu, pojavila informacija kako je u kladioničarskoj aferi sudjelovao i član hrvatske zlatne generacije iz 1998. godine. Mnogi hrvatski novinari tada su slali upite Berndu Bienioßeku, glasnogovorniku suda u Bochumu, je li riječ o Davoru Šukeru, no on je odgovorio kako su to sve nagađanja i da se njegovo ime ne spominje oko namještanja utakmica.

dnevnik.hr/avaz.ba

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija