Home / Vijesti / Čović se sastao s Plenkovićem u Splitu: Hrvatska je naš veliki brat
dp

Čović se sastao s Plenkovićem u Splitu: Hrvatska je naš veliki brat

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović susreo se u Splitu sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem, gdje su obilježili 28. godišnjicu HDZ-a u Splitu i položili vijence na spomenik, Franji Tuđmanu.

Također, dvojnica političkih lidera razgovarala su o brojnim temama i odnosima dviju država, posebno u svjetlu predstojećih Općih izbora u BiH, prenosi Index.

“Meni je drago da mi imamo prijatelje i među Bošnjacima i među Srbima, a najznačajnije od svega u Bosni i Hercegovini je snažno okupiti i organizirati jedinstven hrvatski narod. Zbog toga smo i organizirali Hrvatski narodni sabor u BiH koji je pružio ruku svim političkim strankama hrvatskog naroda u BiH, a ima ih više od 20 da upravo pošaljemo poruku i onim međunarodnim predstavnicima koji još uvijek nam pokušavaju pomoći da izgradimo jedno moderno društvo, ali prije svega partnerskim narodima u BiH da se bez hrvatskog naroda neće moći graditi budućnost BiH“, kazao je Čović u Splitu.

On je kazao i kako je Hrvatima potrebna ustavna jednakopravnost i legitimno predstavljanje, kao i to u Hrvatskoj uvijek imaju velikog brata, što je snažna poruka svima ostalim.