Home / USK Vijesti / Bihać: Otvoren sajam ekologije “EKOBIS 2017”

Bihać: Otvoren sajam ekologije “EKOBIS 2017”

U Bihaću je otvoren 15. po redu međunarodni sajam ekologije “Ekobis 2017”. Ovogodišnja trodnevna manifestacija odvija se pod motom „Budućnost počinje danas“ a posvećena je, u prvom redu, vodi.

Na 128 štandova, više od 250 izlagača predstavlja usluge i projekte iz oblasti ekologije i proizvodnje organske hrane, turizma i drugih industrija koje poštuju ekološke principe i standarde.

 U proteklih 14 godina na sajmu „EKOBIS“ predstavilo se više od 2 700 izlagača iz 18 zemalja, a sajam je posjetilo više od 200 000 posjetitelja. Ciljevi sajma su promocija I tržišna valorizacija proizvoda i usluga koji doprinose realizaciji ciljeva održivog razvoja.

-“Predstavljamo turistički klaster, nacionalni park i sve ono što čini turističku ponudu ovih prostora. Ove godine su na štandu udružene žene iz Kulen Vakufa i Orašca, gdje možete degustirati lokalnu gastroponudu”, najavila je Zrinka Delić iz Turističkog klastera “Una”.

Izlagač Almija Isaković predstaviće na ovogodišnjem sajmu svoj najjači proizvod, jufke koje su nedavno nagrađene zlatnom medaljom za kvalitet.

“Pored toga, tu smo sa našim tradicionalnim kolačima, suhim premium pastama i duboko zamrznutim polugotovim jelima”, kaže Isaković.

Organizator sajma “Ekobis 2017” je Privredna komora Unsko-sanskog kantona.

usn.ba/radio krajina