Home / Sport / BARCA SE RIJEŠILA NAJGOREG “POJAČANJA” U POVIJESTI Koštao je milion eura po utakmici
arda

BARCA SE RIJEŠILA NAJGOREG “POJAČANJA” U POVIJESTI Koštao je milion eura po utakmici

BARCELONA se godinu dana svim silama trudila ne bi li mu našla novi klub, što je on odbijao, sretan što mu se sjedenje u loži Camp Noua plaća devet milijuna eura.

Arda Turan (30) ove sezone nijednom nije zaigrao za Barcelonu, a na treningu se pojavio svega par puta. Njegova pojava tada je pokazivala da visi po kockarnicama i klubovima, a ne u teretani ili na terenu. Zapušten i demotiviran, uživao je u tome da zarađuje bogatstvo, a ne radi ništa.

Barcelona je shvatila da igrača s takvim performansama i ugovorom nitko neće kupiti i da nema šanse povratiti makar dio od 35 milijuna eura, koliko je Atleticu platila za Ardu u ljeto 2015. Kada je još izgledao i igrao kao profesionalni nogometaš.

Zato je po načelu “daj što daš” pristala Turčina na dvije i pol godine posuditi u njegovu domovinu. Istanbul Bašakšehirsporu, lideru turskog prvenstva, Arda je prešao do ljeta 2020. i isteka ugovora s Barcelonom.

Ni tamo ga ne bi uzeli da se ne radi o režimskom klubu turskog vladara Redžepa Erdogana, koji je intimus raskalašenog nogometaša.

Vodeći klub La Lige na kraju nije dobio ni centa odštete za najgoru kupnju u povijesti, ali se barem riješio Ardine ogromne plaće. Barcelona je na Turana ukupno potrošila 55 milijuna eura, ako se odšteti pribroji plaća koju je dobivao u Kataloniji.

S obzirom na to da je Arda u Barceloni odigrao 55 utakmica i postigao 15 golova, svaki njegov nastup klub je koštao milijun eura, dok mu je gol vrijedio po 3,6 milijuna eura!

index/radio krajina