Home / Zabava / 10 stvari u kojima je Samsung Galaxy S7 bolji od iPhonea
samsung-pay-kako

10 stvari u kojima je Samsung Galaxy S7 bolji od iPhonea

Bitka tehnoloških giganata i dalje traje, a Samsung je uveo nove mogućnosti o kojima trenutno vlasnici najnovijih iPhonea mogu samo sanjati.

Samsung Galaxy S7 bolji od iPhone

Samsung je u Barceloni predstavio novu liniju svojih mobilnih telefona koja izlazi na tržište 11. marta, i pohvalio se brojnim novim funkcijama koje Galaxy S7 i S7 edge imaju.

Prethodna S6 linija osvojila je niz pohvala kao i nagradu za najbolji telefon prošle godine, a Samsung je sada dodatno usavršio mogućnosti i uveo neke nove kako bi pokušao ostati na vrhu.

Da li će Galaxy S7 preoteti dio prodaje i slavnom iPhoneu? Sudeći prema novim funkcijama to je moguće. Pogledajte kojih 10 stvari može novi Galaxy , a iPhone (još) ne.

1. Galaxy S7 je vodootporan

Iako je Apple u iPhone 6S dodao zaštitu protiv propuštanja vode, ta zaštita ipak nije toliko jaka da telefon izdrži potpuno potapanje u vodu. Samsung je tu napravio veći korak i Galaxy S7 može da potone više od jednog metra i bude u vodi oko 30 minuta.

2. Njegova baterija može da se napuni zaista brzo

Novi Galaxy ima mogućnost brzog punjenja baterija preko microUSB-a. Galaxy S6 je već postizao rezultate sa 2 sata punjenja, dok je iPhoneu 6s Plus za punjenje bilo potrebno tri sata. Galaxy S7 već za pola sata napuni 60% baterije.

3. Puni se i bežičnim putem

Galaxy S7 može da se napaja i bežično, i to brzo. Zapravo, Samsung tvrdi da će se njihov novi telefon brže napuniti bežičnim putem nego putem kabla. U praksi to možda ne ispadne uvek tako, ali bežično punjenje baterije je korisna mogućnost – u toku dana je svakako lakše puniti mobilni na taj način nego stalno petljati s kablovima.

Samsung-S7-BEŽIČNO-PUNJENJE

4. Ima brži autofokus

Kamera Galaxyja S7 ima brži autofokus nego posljednja aktuelna verzija iPhonea.

5. Snima bolje fotografije u mraku

Galaxy S7 ima kvalitetniju kameru za snimanje fotografija u uslovima slabog osvjetljenja.

6. Više memorije zahvaljujući microSD kartici

Samsung je vratio slot za microSD karticu, i to u kućište koje dijeli sa SIM karticom. Tako možete povećatti kapacitet mobilnog telefona za dodatnih 200 GB.

7. Ima jaču bateriju

Standardni Galaxy S7 ima bateriju jačine 3.000 mAh, a S7 edge 3.600 mAh. S druge strane, iPhone 6s ima bateriju od 1,715 mAh, a 6s Plus 2.750 mAh.

8. Samsung pay plaćanje 

samsung-pay-kako

Novi Galaxy omogućava digitalno plaćanje kreditnom karticom, i to pomoću gotovo bilo kojeg čitača kartica. Na iPhoneu ova opcija funkcioniše samo ako čitači imaju ugrađenu NFC tehnologiju, što i nije čest slučaj, pa u prodavnici korisnici nikad nisu sigurni da li će moći da plate na taj način.

9. Ima mogućnost da ne gasi ekran

Galaxy S7 dopušta da u bilo kojem trenutku na ekranu možete da pročitate neke osnovne podatke, poput vremena ili notifikacija. Na iPhoneu morate aktivirati ekran da biste provjerili novosti.

10. Widgeti koji se prikazuju i na zakrivljenom dijelu

I jedna stvar koju iPhone definitivno ne može nadmašiti je prikaz i na zakrivljenom dijelu ekrana. Samsung omogućava pristup aplikacijama, vijestima pa i nekim drugima aktivnostima poput pisanja poruka već sa ivice telefona.

b92 / radio krajina